Thursday, January 10, 2008

Kuliah PPP1033 Bacaan Diawalkan ke Jam 11.00 pagi

kuliah ppp bacaan 1033 11 jan hari jumaat diawalkan jam 11 pagi hingga 1 ptg. harap maklum. Penghulu

18 comments:

ybs said...

terima kasih atas info yg berguna ini, boleh ler start kemas2 utk balik. Maksud aku kemas2kan diri la, ketatkan mana2 yg longgar, senam harimau jangan lupa lepas bangun pagi. Ada hutang yang perlu dilangsaikan pabila sampai di rumah nanti!!! Tapi aku tak confirm lagi nak balik atau tidak, huhuhu.... Apa pendapatan korang???

Anonymous said...

Kau mabuk la sorang sorang ybs> kami tetap balik. Bye

Anonymous said...

tok kalau baca komen azam boy, nak gelok pun ada nak marah pung ada jugok. tapi tok ucap tahniahlah pada azam boy atas ingatan bahawa diri kita ni masih banyak kekurangan. kalau dah gitu, apa di tunggu lagi, lebih baik cari guru rohani utk memimpin diri kita yg teruk dan degil ni. kita ini umpama besi karat yg perlu ada orang boleh canai spy jadi besi yg berkilat. ybs hg 2 kena balik. tj jgn lupa. bila dah pasg double barel tentulah berat tugasnya dan amanah yg hg kena pikul tp kalau tunaikan amanah 2 besar pula pahalanya dari org yg hanya ada satu sahaja. wp msg2 berbuih2 mulut kata nak tambah lagi tapi tak ada keberanian. pendek kata penakut. buat macam sabri 2. yg ptg kena jujur beritahu bini 2 yg hangpa nak menikah sorg lg dan jgn toleh belakang lagi. ok. sekian dari tok gajah

ybs said...

korang ni ikut sedap mulut suruh aku balik, tanya la kat aku apa sebab yg aku tak suka balik. Saja korang nak ngutuk aku kan... Korang mungkin lom pernah merasai nikmat meninggalkan isteri dlm tempoh yg lama sikit, misalnya selama sebulan ke, cubalah....aku malaslah nak bagi tahu, korang kena alaminya sendiri....

Anonymous said...

YBS cuba hangpa tuliskan disini yg sebenor2nya username n password. ada masa boleh dan ada masa tak boleh. pening tok dibuatnya. tentang tglkan bini lama2, tok x nak komen. tok rasa x sapa boleh lwn pglmn tok mnglkan bini. korang kena ingat tok ni pejuang. berapa lama dok dalam hutang. tp tok nak pesan le pd anak cucu, skrg ni dah x sama dgn dulu lg. kalau2 lama2 tglkan bini takut dia keluar ikut pintu blkg. perempuan skrg ni ssh nak tok percaya. mcm2 yg dah tok lihat dan dgr kejadian yg sgt menyeramkan. hati2 wahai suami.

ybs said...

kat choose an identity tu, pilih nickname, klik kat button tu, pastu tulis ler apa2 nama samaran ke, kat url biar kosong, last sekali klik ler kat publish your comment, cuba ler, kalau tak boleh juga, kena buat secara hands on ler, susah nak terangkan kat sini.

Anonymous said...

Syabas dan tahniah kepada yang cemerlang dan yang tak cemerlang sama je.kawan-kawan sama-samalah kita tolong sesama sendiri. Tengoklah macam Farispunyale baik dia, bagi kita share maklumat yang dia ada.Sudahnya dia juga yang berjaya.Itu kerana dia tak kedekut ilmu di dada. Saya sungguh-sungguh menyeru kepada rakan-raka,janganlah kedekut sangat nak kongsi ilmu. Ada member tu kan kita minta tolong, macam-macam alasan dia buat, tak siapleh,walhal dia yang siap dulu.Sudah menjadi resam dunia,hidup manusia, begitulah. Kau orang yg beragama Islam kenalah bersyukurpada tuhan kerana diberi kesihatan sehingga dapat keputusan yang baik.

Anonymous said...

Assalamulaikum kawan-kawan semua,
ini dah naik fasa 6,Tak sangka ye, masa berlalu begitu cepat sekali.

kejap lagi dah naik fasa 7 dan 8semoga kita sampai ke destinasi kita.
Berburu di padang datar
Dapat rusa berbelang kaki,
berburu kepalang ajar, bagai bunga kembang tak jadi.

lebai kampung said...

silap sikit pantun tu, yg betulnye spt ini;

Berburu di padang datar
Dapat rusa berbelang kaki,
berguru kepalang ajar,
bagai bunga kembang tak jadi.

ybs said...

masa ni kalau dah lepas memang selalunya kita rasa cepat, yg rasa lambat ialah kalau kita menunggu, sejam rasa sehari, sehari rasa sebulan dan seterusnya dan seterusnya.... Maknanya faktor masa ini ada kaitan dengan perasaan kita. Misalan, orang baru kahwin (pengantin baru ler) waktu2 malam dirasakan terlalu singkat, tahu2 dah masuk waktu subuh....

ybs said...

aku nak balik ler hari ni, tu yg aku sebut pasal pengantin baru tu...setakat seminggu tak rasa lagi macam pengantin baru, cuba sebulan tengok, macam baru kahwin bang....abis kalau dua bini? Dua kali pengantin baru ler.....hehehe.

rindu said...

ybs, engkau balik juga ye, aku jealous lah sop.Tapi nak buat macam manakan? Semoga kau bahagia sop dalam masa dua hari ini. Gunakanlah kesempatan dalam kesempitan. Memanglah dalam sempit ada sempatnya.Aku takut engkau sempot nanti sop balik upsi.biasalah tu. Semoga kepulanganmu membawa ketenangan membawa bahagia. Aku tumpang semangkuk juga kalau kau bahagia.

ybs said...

hai rindu,
bahagia rasanya membaca bicara tuan hamba dan bertambah2 bahagia kerana berkesempatan pulang bertemu insan2 tercinta. Kalau seorang pun sudah begitu membahagiakan apatah lagi berdua, berganda2 rasanya... Terima kasih di atas pengharapan tuan hamba, moga2 kita berbahagia bukan sahaja di dunia yg sementara bahkan di akhirat yg kekal abadi, amin. Wassalam

Anonymous said...

tok tak sangka lebai kg pung pandai berpantun. ingat pandai berzanji sj. jgn jadi lebai malang sudahle. ybs ni, mentang2 double barrel, timing betul hg ya. mcm peribahasa bertelur sebiji riuh sekg. ttp tok ikut resmi padi. sapa nak kahwin dua tu tok galakkan. ambillah janda2 yg kehlgan suami. ikut mcm nabi buat. baru hebat.

ybs said...

aku tak pernah niat nak buat riuh dan hebuh kerana bertelur sebiji, kerana aku ada dah dua biji buat apa nak bertelur sebiji lagi. Aku bagitau nak balik tu bukannya apa2, sajalah supaya kekawan yg selalu tanya aku sama ada balik atau tidak tu akan berasa gembira melihat aku balik.... Ramai yg sibuk bertanya kan aku balik ke tidak.... Buat ler apa2 kawan asalkan korang bahagia...dunia dan akhirat.

tokgajah said...

engkau orang ni dah salah guna ruangan ni. tak tengok tajuk ke. buat penat si faris saja. masukkan lah ilmu yg diperlukan. buat apalah hg pi merapu tak tentu pasal. ybs n the gang tlg ya. aku tarik janggut 2 nanti baru hg tau.

ybs said...

Apa lak salah tajuk, takde salahnya pun.... selagi ada ruang utk kita tulis komen, tulis la apa2 pun dan yg terbaiknya komen itu ada kaitan la dgn tajuk 'post' itu. Jangan la pulak mengumpat, mengata, menghina, mencerca,memfitnah, buat tohmahan, memaki hamun dan lain2 yg seangkatan dengannya... Dan lagi jangan ler sampai nak tarik2 janggut orang, ni apa kes ni??? Kalau berani cubalah.....

azamboy said...

sapa berani cabut bulu dada aku,,atau bulu kambing aku..heheheh,ada jumpa kambing aku??? kemanalah dia pegi!!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites